Maki Sushi

Overraskende enkelt! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 100g salmalaks

  • 4dL sushiris

  • 4dL vann

  • 1/4dL riseddik

  • 1.5ss sukker

  • 0.5ts salt

  • 0.5 pakke Nori

  • 0.5 avokado

  • 0.5 agurk

  • 0.5 mango

Fremgangsmåte

  • Skyll risen i kaldt vann til vannet er klart

  • La risen ligge i vannet i 20 minutter, og hell så av

  • Ha risen i en kjele sammen med 4dL vann

  • Kok opp, sett ned varmen og la det småkoke i 15 minutter

  • Bland sammen riseddik, sukker og salt

  • Ha risen i en bolle og bland inn eddikblandingen

  • Sett til side og la kjøles ned

  • Skjær avokado, agurk, mango og salma i skiver

  • Kle en bambusmatte med plastfolie

  • Legg på nori med den blanke siden ned

  • Mos utover passe med ris

  • Legg salma, avokado, agurk og mango midt i

  • Rull sammen sushirullen som en rullekake

  • Fjern bambusmatten og skjær i passende biter

  • Server med f.eks. soyasaus, syltet ingefær etc.

TIPS:

  • Når du skal spre utover risen, ha kaldt vann på fingrene så du unngår at risen klistrer seg til deg

  • Bland sammen 100g kremost naturell og 1-2ts sriracha for en superdigg sriracha-dressing!

  • Originaloppskriften er fra salma.no : https://www.salma.no/oppskrifter/maki-sushi/