Overraskende enkelt! 2 porsjoner.

Ingredienser
100g salmalaks
4dL sushiris
4dL vann
1/4dL riseddik
1.5ss sukker
0.5ts salt
0.5 pakke Nori
0.5 avokado
0.5 agurk
0.5 mango
Fremgangsmåte
Skyll risen i kaldt vann til vannet er klart
La risen ligge i vannet i 20 minutter, og hell så av
Ha risen i en kjele sammen med 4dL vann
Kok opp, sett ned varmen og la det småkoke i 15 minutter
Bland sammen riseddik, sukker og salt
Ha risen i en bolle og bland inn eddikblandingen
Sett til side og la kjøles ned
Skjær avokado, agurk, mango og salma i skiver
Kle en bambusmatte med plastfolie
Legg på nori med den blanke siden ned
Mos utover passe med ris
Legg salma, avokado, agurk og mango midt i
Rull sammen sushirullen som en rullekake
Fjern bambusmatten og skjær i passende biter
Server med f.eks. soyasaus, syltet ingefær etc.
TIPS:
Når du skal spre utover risen, ha kaldt vann på fingrene så du unngår at risen klistrer seg til deg
Bland sammen 100g kremost naturell og 1-2ts sriracha for en superdigg sriracha-dressing!
Originaloppskriften er fra salma.no : https://www.salma.no/oppskrifter/maki-sushi/
Comments