Mandelscones

Smaken av cafe i eget hjem. 6-8 stk.

Ingredienser

  • 250g mandelmel

  • 20g brunt sukker + 20g hvitt sukker

  • 0.5ts bakepulver

  • 1 klype salt

  • 45g smeltet smør

  • 1 dæsj (15mL) melk

  • 1 stort egg

  • 1ts vaniljeekstrakt

  • 2 håndfuller tørkede tranebær

  • 100g melkesjokolade

  • Ekstra smeltet smør til pensling

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Gjør klar et stekebrett med bakepapir

  • Finn fram en bolle og ha i egg, melk og vaniljeekstrakt

  • Hell i smeltet smør og visp det sammen

  • Legg til mel, sukker, bakepulver og salt

  • Bland godt og kutt sjokoladen i biter

  • Vend inn sjokoladebiter og tørkede tranebær

  • Bland godt og form deigen til en ball

  • Legg ballen på stekebrettet og kjevle den ut til en avlang, rektangulær form med tykkelse på ca. 2.5cm

  • Bruk en kniv og kutt deigen i trekanter

  • Spre trekantene utover stekebrettet

  • Pensle med smeltet smør og stek i 18-20 mminutter

  • La nedkjøles på en rist i minst 1 time

  • Enjoy!