Norskinspirert Pasta Carbonara

Italiensk pasta med en norsk vri!! 1 stor porsjon.

Ingredienser

  • 150g spaghetti

  • 100g spekeskinke

  • 1 sjalottløk

  • 3 fedd hvitløk

  • 100g frosne erter

  • 1.5ss smør

  • 2 egg

  • 1dL kremfløte

  • 75g revet parmesan

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Kok spaghettien slik pakken tilsier

  • Forvarm en stekepanne med litt olivenolje

  • Riv spekeskinken i biter og stek sprø i pannen

  • Ha bitene over på en tallerken og la kjøles ned

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres i samme panne

  • Legg til ertene og stek på høy varme i 1-2 minutter

  • Skru av varmen og legg til smøret og la smelte

  • Finn fram en stor bolle

  • Ha i egg, fløte og parmesan og bland godt

  • Hell av vannet til pastaen

  • Ha varm pasta i bollen med egg og fløte

  • Legg til erteblanding, smeltet smør og spekeskinke

  • Rør godt og smak til med salt og pepper

  • Server med ekstra spekeskinke og parmesan

  • Enjoy!