Plommekake

Luftig plommekake med kanel og kardemomme! 3-4 porsjoner.

Ingredienser

  • 100g sukker

  • 60g romtemperert smør

  • 2 små egg

  • 2ss rømme

  • 1ts vaniljesukker

  • 100g mel

  • 1ts bakepulver

  • 1/2ts kanel

  • 1/4ts kardemomme

  • 1 klype salt

  • 3 plommer

  • Topping: Brunt sukker + hvitt sukker

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 175c over- og undervarme

  • Ha smør og sukker i en bolle og visp luftig

  • Legg til egg, rømme og vaninljesukker

  • Visp igjen og legg til mel og bakepulver

  • Legg også til kanel, kardemomme og salt

  • Ha det over i en smurt form med bakepapir Formen jeg brukte var på 21x15cm

  • skjær plommene i 2 og fjern steinen

  • Skjær plommene i båter og ha på toppen av kaken

  • Strø over hvitt og brunt sukker

  • Stek på midterste rille i 40-45 minutter

  • Server som den er, eller med krem til

  • Enjoy!


TIPS:

  • Dette kan også gjøres med epler :D