Luftig plommekake med kanel og kardemomme! 3-4 porsjoner.
Ingredienser
100g sukker
60g romtemperert smør
2 små egg
2ss rømme
1ts vaniljesukker
100g mel
1ts bakepulver
1/2ts kanel
1/4ts kardemomme
1 klype salt
3 plommer
Topping: Brunt sukker + hvitt sukker
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 175c over- og undervarme
Ha smør og sukker i en bolle og visp luftig
Legg til egg, rømme og vaninljesukker
Visp igjen og legg til mel og bakepulver
Legg også til kanel, kardemomme og salt
Ha det over i en smurt form med bakepapir Formen jeg brukte var på 21x15cm
skjær plommene i 2 og fjern steinen
Skjær plommene i båter og ha på toppen av kaken
Strø over hvitt og brunt sukker
Stek på midterste rille i 40-45 minutter
Server som den er, eller med krem til
Enjoy!
TIPS:
Dette kan også gjøres med epler :D
Comentarios