Saltkringlesnacks

Superdigg snacks med sjokolade, karamell og salt! 15 ruter.

Ingredienser

  • 60g mini saltkringler (eller saltstenger knekt i 2 eller 3)

  • 50g brunt sukker

  • 50g meierismør

  • 100-150g mørk sjokolade

  • Havsalt

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180c over- og undervarme

  • Dekk en liten, ildfast form med bakepapir

  • Legg saltkringlene i bunnen og finn fram en kjele

  • Ha i brunt sukker og meierismør

  • Rør konstant mens det varmes på middels varme

  • Varm det i 3-5 minutter, til blandingen bobler

  • Hell blandingen over saltkringlene

  • Spre karamellen forsiktig ut med en slikkepott

  • Sett formen inn i stekeovnen og stek i 15 minutter

  • Smelt sjokoladen i et vannbad

  • Ta den ildfaste formen ut av stekeovnen når karamellen bobler lett igjen

  • Hell over den smeltede sjokoladen

  • Spre det utover med en slikkepott

  • Strø over havsalt og sett alt i fryseren

  • La fryse i 30-60 minutter

  • Ta det ut av fryseren og kutt av kantene

  • Kutt snacksen i kvadrater/rektangler og enjoy!