Spiselig Cookie dough

Superdigg snacks! YUM! 16 kuler

Ingredienser

  • 55g smør

  • 50g brunt sukker

  • 75g hvitt sukker

  • 75g mel

  • 1ts vaniljesukker

  • 1/2ts salt

  • 1ss melk

  • 1-2 håndfuller sjokoladebiter

Fremgangsmåte

  • Start med å finne fram en kjele

  • Ha i smør, brunt og hvitt sukker

  • Varm det opp til smøret har smeltet

  • Ha samtidig mel, vaniljesukker og salt i en bolle

  • Rør sammen før du legger til det fra kjelen

  • Ha i melk og bland godt til det får en deigliknende konsistens

  • La deigen kjøle seg ned, så den ikke er varm og ha i sjokoladebitene

  • Gjør klar et brett med bakepapir

  • Ta 1 og 1 teskje med deig og rull til kuler

  • Plasser kulene på brettet og ha i fryseren

  • La fryse i 1 time

  • Kos deg!


TIPS:

  • Mange varmebehandler melet for å unngå bakterier. Ønsker du å være på den sikre siden, kan du også gjøre dette. Varmebehandling i mikro: Ha melet i en bolle og varm i mikroen i 1 minutt. Rør og varm i 30 sekunder til. Ferdig!

  • Kulene oppbevares i fryseren.

  • Bruk den type mel du selv foretrekker. Jeg bruker glutenfritt.