Teriyakispyd

Kyllingspyd til grillsesongen! 7-8 spyd.

Ingredienser

  • 400g kyllingfilet

  • 2 bokser ananasringer

  • 1 rødløk

  • Koriander + ristede sesamfrø

  • 1dL soyasaus

  • 3ss honning

  • 3ss ananasjuice

  • 1ss olivenolje

  • 1ss riseddik

  • 0.5ss brunt sukker

  • 0.5ts ingefærpulver

  • 3 fedd hvitløk (finhakket)

  • 0.5-1ss maizena

  • Salt + pepper

Fremgangsmåte

  • Ha soyasaus, honning og ananasjuice i en kjele

  • Legg til olivenolje, riseddik, hvitløk og ingefær

  • Krydre med salt og pepper

  • Bland det sammen

  • Få det til å koke og legg til maizena

  • Rør mens det småkoker i 3-5 minutter, til det tykner

  • Skru av varmen når det har blitt til en glaze-liknende tykkelse

  • Skjær kyllingen i store biter og ha bitene i en bolle

  • Hell over halvparten av teriyakisausen i kjelen

  • Vend til kyllingbitene er dekket av sausen

  • Dekk bollen med plastfolie og sett i kjøleskapet

  • La det stå i minst 30 minutter, gjerne mer

  • Kutt ananas og rødløk i store biter

  • Forvarm ovnen til 230c eller gjør klar grillen

  • Ha kyllingbiter, rødløk og ananas på spyd

  • Stek de i ovnen i 15 minutter, vend og stek i 5 minutter, eller stek på grillen

  • Pensle spydene med resten av sausen

  • Dryss over fersk koriander og ristede sesamfrø

  • Enjoy!