top of page

Rask og lett lasagne

Lett lasagne å lage på de travle dagene! 2 porsjoner.

Ingredienser

  • 200g kjøttdeig

  • 0.5 løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stangselleri

  • 1 gulrot

  • 2ss tomatpure

  • 1 boks hakkede tomater

  • Noen cherrytomater

  • 0.5ss provencekrydder

  • salt og pepper

  • Bechamelsaus

  • 6 lasagneplater

  • 100g revet ost

  • Basilikum

Fremgangsmåte

  • Finhakk løk, hvitløk, stangselleri og gulrot

  • Stek kjøttdeigen i en stekepanne

  • Legg til løk, hvitløk, gulrot og stangselleri

  • Fres i 3-5 minutter

  • Legg til tomatpure og bland det inn

  • Hell i hakkede tomater og ekstra tomater

  • La det småkoke i ca. 5 minutter

  • Krydre med provencekrydder, salt og pepper

  • Lag bechamelsaus, eller kjøp ferdiglaget

  • Forvarm stekeovnen til 190c

  • Finn fram en liten, ildfast form

  • Ha i litt kjøttsaus og legg lasagneplater over

  • Ha på bechamel, mer kjøtt og flere lasagneplater

  • Repeter til du er tom for ingredienser

  • End det med kjøttsaus på toppen og dryss over ost

  • Stek lasagnen på nederste rille i 40-45 minutter

  • La avkjøles i 5-10 minutter etter steking

  • Ha over basilikum og enjoy!

bottom of page