Squashlasagne

Superdigg lasagne med masse grønnsaker! 2-3 porsjoner.

Ingredienser

  • 1 squash

  • 200g kjøttdeig

  • 0.5 løk

  • 1 gulrot

  • 4 minipoteter

  • 1 fedd hvitløk

  • 400g hakkede tomater med basilikum og oregano

  • 1ss tomatpure

  • 0.5dL kremfløte

  • 1 grønnsaksbuljong

  • 150g ricotta

  • 100g revet mozzarella

  • 1 egg

  • Salt + pepper

  • 50g ekstra revet mozzarella

  • basilikum

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme

  • Høvle squashen i tynne skiver med ostehøvel

  • Stans ved kjernen, snu rundt og gjenta

  • Legg skivene utover et bakepapir og strø over salt

  • Stek kjøttdeigen og sett til side

  • Finhakk løk, gulrot, poteter, hvitløk og squashkjernen

  • Ha alt i en stekepanne med olivenolje og fres

  • Legg til hakkede tomater, tomatpure og kremfløte

  • Legg også til kjøttdeigen og grønnsaksbuljong

  • Bland godt og la småkoke i 5 minutter

  • Ha det over i en middels stor, ildfast form

  • Bland sammen ricotta, egg og revet mozzarella

  • Bland med salt og pepper og ha på squashstrimlene

  • Rull strimlene sammen og plasser i tomatsausen

  • Strø over 50g ekstra revet mozzarella

  • Stek alt i ovnen i 40 minutter, til osten er gyllen

  • Server umiddelbart med fersk basilikum og enjoy!


TIPS:

  • Du kan bruke både vanlig sweet chilisaus, eller med ingefær

  • Mascarpone kan erstattes med creme fraiche, men gi gjerne mascarpone en sjans!

  • Biffstrimler kan byttes ut med kylling, kikerter eller annet som du foretrekker

  • Rist dine egne sesamfrø: Ha sesamfrø i en tørr panne og stek på høy varme i noen sekunder, til gylne. That´s it!