Superdigg lasagne med masse grønnsaker! 2-3 porsjoner.
Ingredienser
1 squash
200g kjøttdeig
0.5 løk
1 gulrot
4 minipoteter
1 fedd hvitløk
400g hakkede tomater med basilikum og oregano
1ss tomatpure
0.5dL kremfløte
1 grønnsaksbuljong
150g ricotta
100g revet mozzarella
1 egg
Salt + pepper
50g ekstra revet mozzarella
basilikum
Fremgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 200c over- og undervarme
Høvle squashen i tynne skiver med ostehøvel
Stans ved kjernen, snu rundt og gjenta
Legg skivene utover et bakepapir og strø over salt
Stek kjøttdeigen og sett til side
Finhakk løk, gulrot, poteter, hvitløk og squashkjernen
Ha alt i en stekepanne med olivenolje og fres
Legg til hakkede tomater, tomatpure og kremfløte
Legg også til kjøttdeigen og grønnsaksbuljong
Bland godt og la småkoke i 5 minutter
Ha det over i en middels stor, ildfast form
Bland sammen ricotta, egg og revet mozzarella
Bland med salt og pepper og ha på squashstrimlene
Rull strimlene sammen og plasser i tomatsausen
Strø over 50g ekstra revet mozzarella
Stek alt i ovnen i 40 minutter, til osten er gyllen
Server umiddelbart med fersk basilikum og enjoy!
TIPS:
Du kan bruke både vanlig sweet chilisaus, eller med ingefær
Mascarpone kan erstattes med creme fraiche, men gi gjerne mascarpone en sjans!
Biffstrimler kan byttes ut med kylling, kikerter eller annet som du foretrekker
Rist dine egne sesamfrø: Ha sesamfrø i en tørr panne og stek på høy varme i noen sekunder, til gylne. That´s it!
Comments